Wat houdt een MBA opleiding in?

MBA staat voor Master of Business Administratie. Het is een master opleiding bestemd voor iedereen met een master- of bachelordiploma die beschikt over werkervaring. Het is een bedrijfseconomische en bedrijfskundige opleiding die oorspronkelijk afkomstig is uit de Verenigde Staten.

De kracht van deze opleidingen is de praktijkgerichtheid. Het is minder theoretisch en meer praktisch in vergelijking met veel andere opleidingen. Dat maakt het voor werkgevers ook zeer aantrekkelijk om werknemers met een dergelijke opleiding in de juiste richting aan te nemen.

De juiste richting kiezen

In een MBA opleiding ligt de focus op een bepaalde hoofdvak. Dit is de richting waarin de deelnemers zich gaan specialiseren. Voorbeelden van hoofdrichtingen zijn:

 • Bedrijfsinformatica
 • Non-profit
 • Marketing management
 • Accounting

De hoofdrichting wordt aangevuld met andere onderwerpen en richtingen. De hoofdvak wordt major genoemd en de bijvakken minors. De opleiding moet wel afgerond worden op een bepaalde niveau, daarom moet er op de minors ook goed gescoord worden.

Hoe moet je verschillende MBA opleidingen met elkaar vergelijken?

Het zijn dure opleidingen en de kwaliteit van de opleidingsinstellingen kunnen ook verschillen. Je kunt de opleiding het dichts bij jou in de buurt kiezen, maar kwaliteit en de hoogte van de lasten moet zeker ook worden meegewogen.

Wij hebben de opleidingen en nadere informatie en de hoogte van de kosten al voor jou verzameld. Het enige wat jij nog moet doen is de websites van de opleidingsinstituten bestuderen om te bepalen of het de juiste opleiding en opleidingsinstelling voor jou is. Bekijk ons overzicht van MBA opleidingen.

Top 10 MBA opleidingen

Dit is onze top 10 van MBA opleidingen die in Nederland worden aangeboden. Bekijk de opzet en inhoud van de diverse opleidingen.

Bekijk het complete overzicht van MBA opleidingen in Nederland.2 thoughts on “Wat houdt een MBA opleiding in?”

 1. L.S.,
  Ik overweeg een MBA opleiding te gaan volgen bij NCOI en vraag hierbij de digitale studiegids aan.
  Ik heb een zelfstandige adviespraktijk op het gebied van Financial Legal Management en denk dat een MBA voor mij van grote toegevoegde waarde kan zijn.

 2. Louise Van den Bossche

  Iedereen die “beschikken” over is heel fout Nederlands, geen aanbeveling dus…
  het moet zijn “beschikt”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version