Wanneer een MBA opleiding volgen?

Wel of niet een MBA volgen

Wanneer en waarom besluit je of het nodig is om een MBA te gaan volgen? Een MBA is vooral interessant als je de branche of sector waarin je werkt heel interessant en leuk vindt, maar op een gegeven moment niet meer verder kunt groeien binnen het bedrijf op grond van de opleidingen die je hebt afgerond. Een MBA is erg goed voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Een MBA kan namelijk net dat extraatje zijn waarmee je wel de promotie kunt krijgen voor een rol in de bijvoorbeeld de directie of een seniorpositie binnen het management. Ook kan een MBA je helpen wanneer je het roer wilt omgooien en echt iets heel anders wilt gaan doen.

Ideale leeftijd MBA

Het is heel belangrijk om niet te lang met het volgen van een MBA te wachten. Uit onderzoek blijkt dat het volgen van een MBA het meeste positieve effect op je carrière heeft als je deze volgt als je rond de 30 jaar oud bent. Wanneer je ouder wordt, wordt het namelijk steeds lastiger om een MBA te volgen. Daarnaast zijn er ook erg belangrijke praktische kanttekeningen. Met het ouder worden krijg je namelijk met steeds meer verantwoordelijkheden te maken, zoals een gezin en een hypotheek. Zowel qua tijd als financieel wordt het hierdoor lastiger om een MBA te kunnen volgen. Ook moet je er rekening mee houden dat een MBA opleiding impact heeft op je sociale leven. Alle vrije uren zullen aan studeren moeten worden besteed.

Parttime of fulltime MBA?

Het parttime volgen van een MBA opleiding is vaak de ideale oplossing. Je doet dan wel langer over de opleiding, maar de impact op de rest van je leven is veel minder groot. Bekijk ons overzicht van MBA opleidingen. Dit kan zowel fulltime bij een gerenommeerde universiteit, als parttime bij diverse uitstekende opleidingsinstituten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version