Waar moet ik op letten bij het vergelijken van een MBA opleiding?

Het volgen van een Master of Business Administration (MBA) opleiding is niet iets dat je doorgaans zomaar doet. De kosten van een dergelijke opleiding kunnen flink oplopen, het is daarom van belang om vooraf goed te kijken waar je allemaal op moet letten bij het vergelijken van MBA opleidingen. Het is van belang om een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit te vinden bij het kiezen van MBA opleiding. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je in het bezit bent van een waardevol diploma na het afronden van de masteropleiding.

MBA opleidingen vergelijken op basis van prijs

Het is natuurlijk verleidelijk om bij het vergelijken van MBA opleidingen alleen maar te letten op de prijs, echter is niet dat altijd de juiste insteek bij het vergelijken van opleidingen. De goedkopere aanbieders van MBA opleidingen besteden doorgaans minder tijd aan de studenten. Er is dan vaak sprake van minder persoonlijke begeleiding of trainers met onvoldoende diepgaande kennis over de te behandelen onderwerpen. Het is daarom aan te raden om altijd de recensies van onderwijsinstellingen te bekijken.

MBA opleidingen vergelijken op basis van locatie

De meeste mensen die beginnen met een MBA opleiding, willen dit vaak combineren met hun huidige werk. Het is daarom logisch dat de meeste mensen een MBA opleider kiezen die redelijk dicht bij hun woonplaats of werk in de buurt is. Ondanks dat dit de makkelijkste optie lijkt, kan een opleider die net iets verder zit uiteindelijk wellicht beter zijn.

MBA opleidingen vergelijken op basis van kwaliteit

Tot slot is uiteraard een belangrijk element om MBA opleidingen te vergelijken de kwaliteit. Staat de onderwijsinstelling hoog aangeschreven en welke reputatie heeft de MBA? In ons overzicht kan je zien welke scores de MBA studies in Nederland verkrijgen op internationale ranglijsten. En hoeveel accreditaties zij hebben verkregen. Zoek je een hoog aangeschreven MBA? Of maakt het minder uit voor je carrière waar je het diploma hebt gehaald? Bedenk wat voor jou belangrijk is. Door hier vooraf goed over na te denken, weet je zeker dat je investering in tijd, moeite en geld ook zin heeft, en blijf je gedurende de opleiding gemotiveerd.

MBA’s in Nederland

De bekendste MBA’s in Nederland zijn de MBA aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit in Rotterdam (EUR), de MBA aan de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de MBA aan de Nyenrode Business Universiteit.

Toegevoegde waarde van een MBA diploma

Het is altijd van belang om in de gaten te houden dat het diploma dat je uiteindelijk krijgt echt van waarde is. Deze waarde ontstaat enerzijds door de kwaliteit van de onderwijsinstelling en anderzijds door de kennis die je hebt opgedaan tijdens het volgen van de opleiding.

Bekijk ons overzicht van MBA opleidingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *