Uiterlijk telt

Mooie mensen verdienen meer. Misschien niet eerlijk of rechtvaardig, maar dit blijkt wel keer op keer uit onderzoek; maar liefst euro 173.000 gedurende de gehele loopbaan. De Belgische nieuwssite GO Starters heeft hierover een leuk artikel.

Vooroordelen tegen vrouwen
Voor vrouwen geldt dit punt heel genuanceerd. In het begin van een loopbaan is een mooi uiterlijk voor een vrouw eerder een nadeel, er is nog steeds een vooroordeel dat beauty en brains niet kunnen samengaan. Zo is gebleken dat mooie mannen bij hun eerste baan meer verdienen dan mooie vrouwen. Maar verder in de loopbaan, als vrouwen hun prestaties hebben bewezen, krijgen ze wel de erkenning en beloning die ze toekomt.

Schoonheid is meer dan mooi zijn
Wat moet u hiermee? In elk geval is belangrijk om te beseffen dat onder ‘mooi’ of ‘schoonheid’ een verzameling aan eigenschappen wordt verstaan. Naast mooi zijn tellen namelijk net zo goed zaken als uitstraling, charme, zekerheid, vlotheid en geestigheid. Als u zichzelf van uw beste kant laat zien, komt het succes vanzelf. Het loont dus in elk geval de moeite om je goed te kleden en je uiterlijk te verzorgen. En nog belangrijker; om uzelf ook qua persoon van uw goede kant te laten zien, op alle momenten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *