Top MBA-opleidingen volgens werkgevers

Interessant, er is een lijst van MBA-opleidingen die is gebaseerd op de mening van de werkgevers van MBA-ers. Normaliter worden MBA-opleidingen gescoord door afgestudeerden of op basis van de beoordeling van inhoudelijke kwaliteit van de opleiding. Maar het is natuurlijk ontegenzeggelijk belangrijk wat de werkgevers ervan vinden. Uiteindelijk is het toch een beroepsopleiding en is cruciaal wat de feitelijke waardering is in het werkveld.

De QS Global 200 Business Schools laat de 200 beste MBA-opleidingen van dit moment zien. Het belangrijkste criterium van de werkgevers is van welke bedrijfskundige opleiding zij het liefst kandidaten werven. Daarbij zijn specifieke voorkeuren gemaakt op een aantal vakgebieden. Dit zijn financiƫn, strategie, marketing, ondernemerschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen, informatiebeheer, innovatie, internationaal management, leiderschap en operationeel beheer.

Benieuwd wat op dit moment de beste MBA opleidingen in Nederland zijn? Wij laten een overzicht zien van Nederlandse MBA opleidingen op basis van rankings van internationale beoordelingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.